Ugrás a fő tartalomra

EGYSZEZONOS CSAPATOK: A 2015/16-OS LEICESTER CITY



Fényt derítünk arra, hogy miért esett össze rengeteg csapat egy fenomenális szezon után.


Ők az egy szezonos csapatok. 


Képtalálat a következőre: „leicester city champions premier league .com”
A bajnok (fotó: premierleague.com)

FÖNT 2015/16


Egy évvel azután, hogy épp hogy jegyet váltott a Leicester a következő szezonra, szerettek volna stabilan megmaradni a Premier Leagueben. Céljuk eléréséhez megfelelően kezdtek: gólgazdag győzelem a Sunderland és a West Ham ellen, a 3. fordulóban meglepetésre meghúzgálták a Tottenham bajszát. Ezt még be lehetett írni jó kezdésnek, még nem vette senki komolyan a csapatot. Azonban egészen a 7. meccsnapig nem kaptak ki, akkor az Arsenal gyepálta el a rókákat, ami egyáltalán nem szégyen - egyébként az Ágyúsok egyedüliként szereztek 3 pontot oda-vissza a szezonban Vardyék ellen. Ezután 10 meccses veretlenségi szériát tettek le az asztalra, ami már nem mondható holmi mázlinak, főleg úgy, hogy a Man. United, illetve a Chelsea sem győzött a King Powerben. A Liverpool ugyan nyert 1:0 arányban otthon, ám a Manchester Citytől elcsentek egy pontot a pimasz Rókák. Így kiérdemelték a  "top hat gárda mumusa" címet hiszen négyszer(!) borították a papírformát a legjobbakkal szemben, a kiesés ellen harcoló társaságként. A Leicester City játékosai egy pillanatig sem gondoltak az arany csábítására, csak nyerni akartak, és persze nem kiesni. Viszont jóval hamarabb elérték a bűvös 40 pontos határt, mint  ahogyan arra bárki is számított. 

Skalp, skalp hátán: a klasszikus 4-4-2, Jamie Vardy és Rijad Mahrez, Ngolo Kanté és az edző Claudio Ranieri alkotta gépezett nem akadt meg a második félévben sem. Ekkor már mindenki tudta, hogy ebből valami nagy dolog fog kisülni. 
Ahogy egyre több esélyt látott mindenki erre a ritka varázslatra, úgy nőtt a kis csapat játékosain is a nyomás, akik tisztában voltak azzal, hogy már nagyon kevés kell a történelmi pillanathoz. 

Miután a zárófordulóban a Tottenham Hotspur x-elt a Chelsea-vel, Vardyék házában óriási ünneplés kezdődött: angol bajnok lett a Leicester City csapata. Ez a siker motiváció minden alárendelt, esélytelen alakulat számára, hogy akarattal, kemény munkával és persze némi szerencsével is - hiszen busás köszönet jár a kékektől a Chelsea-nek; a City-nek; a United-nek; az Arsenal-nak; és a Liverpoolnak, hogy ennyire szenvedtek egész évben, mert nélkülük nem jöhetett volna össze ez a tündérmese.

LENT 2016/17

Ekkor megmutatkoztak a győzelem rosszabb részei. Először is nem lehetett könnyű feldolgozni a spílereknek a semmiből érkező bajnoki-címet: hírnév, sok pénz, új autó.
Másodszor pedig felfigyeltek az ellenfelek a remekelő focistákra, megvették, Kantét, távozott még Ritchie de Laet; Gökhan Inler; Jeffrey Schlupp; Luis Hernández, Andrej Kramaric, de legalább a két kulcsembert, Mahrezt és Vardyt sikerült megtartani.


Képtalálat a következőre: „leicester city champions car”
Egy BMW i8 autót kapott az összes játékos a győzelem után  (fotó: miiror.co.uk)

Ebben az esetben, nem beszélhettünk váratlan visszaesésről, hiszen  Ranieri és rókái ugyanaz az alázatos, a középmezőnyben vitézkedő társaság maradt. Így is volt egészen a 11-es számú fordulóig, mélyrepülésbe kezdtek, a címvédő tavalyi játékától fényévekre le volt maradva. 

Az olasz edző még bajnokot tudott csinálni csapatából, de az ezt követő feladatok már túl soknak bizonyultak számára, az igazolások nem illeszkedtek be, megromlott a csapategység, valamint valószínűleg néhány csapattagnak túlzottan megnőtt az egója a sikertől. 

Állítólag a játékosok - Mahrezzel az élükön - megakarták fúrni Ranierit, kérvényezték a vezetőségtől az elbocsátását. A "kígyó" , így nevezták el a szélsőt a szurkolók, miután ez a pletyka kiderült .

Félévkor még mindig a Championship felé sodródtak, ezért kemény döntést kellett meghoznia a vezetőségnek: hiába aratott egy történelmi diadalt, az olaszt kirúgták. Pedig, neki volt a legkisebb érdeme a kudarcból, erről csakis a labdarúgói tehettek.
Őt egykori segédje, Craig Shakespeare követte, ki helyre tette csapatát, és a középmezőnybe terelte.









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egykor beleszállt egy ajtóba, most az MU agytrösztje

"Nagyon kellett már egy ilyen kaliberű játékos" - gondolhatták a Manchester United-szimpatizánsok, amikor a téli átigazolási időszakban szerződtették 55 millió euró ellenében a 25 éves portugál zsenit, Bruno Fernandest. Egyből elképesztőt javult Solskjaer gárdája, 11 meccses veretlenségi szériát épített ki a csapat, Bruno pedig csak úgy tündököl a pályán. Nézzük, hogyan hozott ekkora változást új csapatára, s mégis hogyan jutott el a Serie B-ből odáig a téli szerzemény, hogy egymaga megmentheti a Vörös Ördögök szezonját. (fotó: Getty Images) Az elődök: manchesteri irányítók Ezt a posztot Sir Alex Ferguson utolsó idényében (2012/13) általában Shinji Kagawa töltötte be - bár megesett, hogy egyáltalán nem játszott előrébb, mint más középpályások a csapatból -, aki a Premier League-ben remekül zárt ekkor: hatszor zörgette meg a hálót, négyszer pedig tökéletesen készített elő (20 PL-meccsen tette mindezt). Aztán a 2013/14-es téli transzfer időszakban - immáron Davis M

ELKÖLTÖZTÜNK! - focijava.hu

A Foci Java kezdettől fogva a Blogger nevű weboldallal működött, s itt érte el oldalunk a végleges arculatát, itt kezdődött minden. Azonban az elejétől kezdve sok probléma volt a rendszerrel, egyszer például az egész összeomlott, s majdnem minden leveszett. Továbbá eléggé korlátozva voltunk több téren, már a cikkek írása is sokszor kihívás volt, de nehezen voltunk megtalálhatóak az interneten is.  focijava.hu Így elhatároztuk, egy új, profi oldalt hozunk létre  https://focijava.hu  néven, a Wordpress keretében. Természetesen még erre az oldalra is kirakjuk a cikkeinket - meg persze a régebbiek is itt maradnak -, de szépen lassan átköltözünk teljesen az új oldalra.  https://focijava.hu Instán és Facebookon ugyanúgy fent leszünk, ugyanazon a néven, ott is kitesszük írásainkat, illetve a  https://keresztlabda.hu  oldalon is ott leszünk. https://focijava.hu

A NORVÉG MESSI: MARTIN ÖDEGAARD

Manapság egyre több ifjú zseni kapja az "Új Messi" becenevet, ez történt Giovanni dos Santos, Bojan Krkic és a Real Madrid másik üdvöskéje, Takefusa Kubo esetében is - utóbbit csak a "japán Messi-ként" emlegetik -, de akár Juan Iturbe neve is szóba jöhet e témában. Ödegaardra 15 évesen lelt rá a Real Madrid, akkor a norvég a Stromsgodset alakulatában halálos iramban kezdett fejlődni és mindenki nagyon kíváncsi volt rá, hogy mégis mit tudhat ez az északi csodagyerek, ha a Real már tinédzserként leigazolja. A temérdek mennyiségű nyomást és figyelmet még nem tudni hogyan fogja viselni, de eddig jól kezelte. Viszont az ugyanúgy benne van a pakliban, hogy esetleg csatlakozik a rengeteg hamar kiégett, túlértékelt tehetség képzeletbeli klubjához. A Real Sociedadban viszont nagyon magára talált, ő lett augusztusban a hónap játékosa, s az is egyre valószínűbb, hogy nem is voltak annyira kancsalok a madridi klub megfigyelői Ödegaardot illetően, mint ahogyan azt sokan gondoltá