Ugrás a fő tartalomra

FOCI JAVA ÁLOMCSAPAT

FOCI JAVA ÁLOMCSAPAT


A Foci Java álomcsapatába csak aktív játékosok kerültek, 3 angol, 2 holland és 2 francia, a felállás 3-4-3, és minden bizonnyal a Bajnokok Ligáját is megnyernék.


white and black soccer ball
fotó: unsplash.com/ Markus Spiske




KAPUS: 

GIANLUIGI BUFFON

Posztja egyértelmű legjobbja, aki még 41 esztendősen is úgy véd mint fénykorában. Hatalmas legenda, minden fiatal kapus példaképe, a futball ikonikus alakja. Zsinórban 17 évet húzott le a Juventusban, ezalatt 9 Serie A bajnoki címen kívűl, további 19 elismerés landolt a vitrinben.


VÉDŐK:

VIRGIL VAN DIJK

Már a Southamptonban elképesztő vezére volt a hátsó négyesnek, de amit Liverpoolban művel az valami káprázatos. Nagyon jót tett neki, hogy egy komoly gárdában teljesíthet, remek szezont futott: tulajdonképpen nem olyan aki elment volna mellette, masszív és könyörtelen, nagy nyomás alatt ugyanolyan profin tartja egybe a védelmet, mint egy sima támadásnál. Nagy jövő áll előtte.

MATTHIJS DE LIGT

A fiataloknak állandóan a góllövésen jár az esze, nem úgy mint Matthijsnek. Nagyon kevés olyan védő van, aki már tinikorában úgy védekezik és olyan szerepkörökben rúgja bőrt, mint egy 30 éves. 19 évesen ő viseli a holland-válogatott karszalagját, valamint az Ajaxnál szintén De Ligt kapta a karmesteri pálcát, a munka keményebb részét könnyedén elvégzi, emellett az indítási és a passzai már-már De Bruynéhez hasonlíthatók.

KALIDOU KOULIBALY

A nápolyi bástya iránt naponta érdeklődnek egyesületek, ám a Napoli nem engedi, de Koulibaly  is remekül érzi magát Olaszországban. Fizikumát kihasználva megállás nélkül darál, megy, mint egy tank. Az olasz bajnokságban nincs hozzá hasonlítható védekező labdarúgó, a csapattársak nyugodtan támadhatnak, nem kell idegeskedniük a kontrák miatt, Koulibaly úgyis elintézi, legyen szélső vagy egy rettegett erőcsatár.


KÖZÉPPÁLYA:

MARCO REUS

Végre ez is elérkezett. Marco hosszú-hosszú idő után tudott lehozni egy sérülés mentes szezont, vagy legalábbis kevesebbszer kényzerült pihenőre, mint az utóbbi időkben - a német már sérülés miatt kihagyott, egy Világ- és egy Európa-bajnokságot. Az újászületésében a poszt megváltoztatása is döntő összetevő volt, irányítóként lélegzetelállító formába került tavaly, a Dortmund önfeláldozozó vezére és kapitánya.

LUKA MODRIC

Nehéz gyermekkora volt a horvát a klasszisnak, de a foci segített neki, és mára már a munkájává is vált. Káprázatos labdái vannak, amiket hanyag eleganciával visz véghez, ráadásul tapasztalata sem jön rosszul egyes párharcokon. A csatárok legjobb segítője és a védők rémálma: 33 évesen még mindig úgy forgatja meg ellenfelét, hogy azt se tudja hol van. Pályája csúcsa egyértelműen a hazájával 2018-ban elért VB-ezüst.

CHRISTIAN ERIKSEN

Kijelenthető, hogy nemcsak Dánia, de egész Észak legjobb játékosa, nagy esze van a játékhoz, hasonlóan Modrichoz. Tavaly nem mindig sziporkázott a Tottenham színeiben, de akkor is egy jó kulcspasszt tartósan tudott adni, amiből gyakran egy nagyon fontos gól született. Christian, a Spurs támadásainak az alapköve, egy géniusz: remekül ad be, löbbölései halálpontosak és szintén brillírozik, ha pontrúgásokról van szó.


TRENT ALEXANDER-ARNOLD

Mesébe illő, milyen gyorsan állandó kezdő lett a Liverpoolnál. Klopp nagyszerűen döntött amikor először bedobta a mélyvízbe, mivel, hogy roppant agilis, a támadásokkal folyton-folyvást fellfutkosik, jól centerez. Tökéletesen passzol a Liverpool támadó focijába. Az angol válogatottba is hamar berobbant, és még mindig csak 18 éves, de már nyert BL-t, továbbá ott volt a világbajnokságon. Hazája üdvöskéje, a modern szélsővédők megtestesítője.


CSATÁRSOR:

JADON SANCHO

Egy átlagos fiatal volt, a Manchester City akadémáján, egészen addig, amíg a Dortmund le nem csapott rá. Ezzel beindult a karrierje, nem is akárhogy: a Bundesliga védőit sorra ültette be a hintába és egyben a csapatokat. Nem véletlen, sokaknak tetszik, amit Dortmundban csinál - köztük Rooneynak -, egy nagyon gyors, ügyes és kreatív csodagyerek. Lehetetlen elégszer látni a trükkjeit, nagy cselgép, ennek ellenére egyáltalán nem önző.

HARRY KANE

A megfiatalított Tottenham, és Anglia megbízható, nyugodt parancsnoka. Képes az erőcsatár szerepét felvenni, hála termetének és remek fejelésének, de földön ugyanolyan veszélyes. Elképesztő, hogy sorozatban négyszer ő szerezte a legtöbb gólt angolként a Premier Leagueben. Sorrol-sorra érkezik és dönti el a találkozókat, lassan kezdi felvenni a versenyt a régi idők angol csatáraival szemben. A világ legjobb befejező embere.

KYLIAN MBAPPÉ


Pik-pak, és máris a világ egyik klubjában focizik. Volt előjele, de mégis váratlan volt. A 2017-18-as csodaszezon a Monacoval sokak érdeklőtését felkeltette, olyan lazán rúgdosta gólokat, mintha csak az utcán lenne. A nagy ugrás ellenére két lábbal a földön maradt, egy szerény szimpatikus srác maradt. Mindene megvan, hogy tényleg világklasszi támadóvá válhasson, pimasz fortélyait jól alkalmazza, Messi és Ronaldo méltó kihívója és utódja.



KISPAD:

DAVID DE GEA

RAPHAEL VARANE

FRENKIE DE JONG

N'GOLO KANTÉ

KAI HAVERTZ

MOHAMED SALAH

SADIO MANÉ





Íme a csapat

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egykor beleszállt egy ajtóba, most az MU agytrösztje

"Nagyon kellett már egy ilyen kaliberű játékos" - gondolhatták a Manchester United-szimpatizánsok, amikor a téli átigazolási időszakban szerződtették 55 millió euró ellenében a 25 éves portugál zsenit, Bruno Fernandest. Egyből elképesztőt javult Solskjaer gárdája, 11 meccses veretlenségi szériát épített ki a csapat, Bruno pedig csak úgy tündököl a pályán. Nézzük, hogyan hozott ekkora változást új csapatára, s mégis hogyan jutott el a Serie B-ből odáig a téli szerzemény, hogy egymaga megmentheti a Vörös Ördögök szezonját. (fotó: Getty Images) Az elődök: manchesteri irányítók Ezt a posztot Sir Alex Ferguson utolsó idényében (2012/13) általában Shinji Kagawa töltötte be - bár megesett, hogy egyáltalán nem játszott előrébb, mint más középpályások a csapatból -, aki a Premier League-ben remekül zárt ekkor: hatszor zörgette meg a hálót, négyszer pedig tökéletesen készített elő (20 PL-meccsen tette mindezt). Aztán a 2013/14-es téli transzfer időszakban - immáron Davis M

ELKÖLTÖZTÜNK! - focijava.hu

A Foci Java kezdettől fogva a Blogger nevű weboldallal működött, s itt érte el oldalunk a végleges arculatát, itt kezdődött minden. Azonban az elejétől kezdve sok probléma volt a rendszerrel, egyszer például az egész összeomlott, s majdnem minden leveszett. Továbbá eléggé korlátozva voltunk több téren, már a cikkek írása is sokszor kihívás volt, de nehezen voltunk megtalálhatóak az interneten is.  focijava.hu Így elhatároztuk, egy új, profi oldalt hozunk létre  https://focijava.hu  néven, a Wordpress keretében. Természetesen még erre az oldalra is kirakjuk a cikkeinket - meg persze a régebbiek is itt maradnak -, de szépen lassan átköltözünk teljesen az új oldalra.  https://focijava.hu Instán és Facebookon ugyanúgy fent leszünk, ugyanazon a néven, ott is kitesszük írásainkat, illetve a  https://keresztlabda.hu  oldalon is ott leszünk. https://focijava.hu

A NORVÉG MESSI: MARTIN ÖDEGAARD

Manapság egyre több ifjú zseni kapja az "Új Messi" becenevet, ez történt Giovanni dos Santos, Bojan Krkic és a Real Madrid másik üdvöskéje, Takefusa Kubo esetében is - utóbbit csak a "japán Messi-ként" emlegetik -, de akár Juan Iturbe neve is szóba jöhet e témában. Ödegaardra 15 évesen lelt rá a Real Madrid, akkor a norvég a Stromsgodset alakulatában halálos iramban kezdett fejlődni és mindenki nagyon kíváncsi volt rá, hogy mégis mit tudhat ez az északi csodagyerek, ha a Real már tinédzserként leigazolja. A temérdek mennyiségű nyomást és figyelmet még nem tudni hogyan fogja viselni, de eddig jól kezelte. Viszont az ugyanúgy benne van a pakliban, hogy esetleg csatlakozik a rengeteg hamar kiégett, túlértékelt tehetség képzeletbeli klubjához. A Real Sociedadban viszont nagyon magára talált, ő lett augusztusban a hónap játékosa, s az is egyre valószínűbb, hogy nem is voltak annyira kancsalok a madridi klub megfigyelői Ödegaardot illetően, mint ahogyan azt sokan gondoltá